Зборник за Овче Поле – Книга прва

ден 600.00

Испорака по карго во Република Македонија (3-5 работни дена) и по стандардна пошта за странство.

#Продавницата
#Prodavnicata

Опис

Оваа книга претставува прв Зборник за Овче Поле во историјата на Македонија. Зборникот е поделен на три глави, со различни содржини. Во првата се застапени текстови од Лазар Серафимов, како прилог за проучување на историјата на Овчеполието. Втората глава содржи исечоци од дневниот весник „Нова Македонија“ во фототипна форма, со новинарски написи за Свети Николе и Овче Поле од 1977-1979 година. Во третата глава се собрани текстови од Никола Ристевски; пишувани од 2011 до 2017 година. Зборник за Овче Поле – книга прва е почеток на едицијата Зборници за Овче Поле, во кои се содржани податоци, информации, извадоци од книги и весници, научни текстови, фотографии и написи поврзани со големата и плодородна Овчеполска Котлина.

Осврти

Сеуште нема критика.

Бидете први кои ќе ги разгледате & ldquo; Зборник за Овче Поле – Книга прва & rdquo;

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *